Koogid ja küpsised, Vol 3 "Les Macarons"
3:49 PM Posted In Pâtisserie for Dummies 0 Comments »
Lõpuks jõuangi oma jutuga küpsisteni. Makroonid kujutavad endast mandlijahust, suhkrust ja munavalgetest küpsetisi, mis on pealt krõbeda koorikuga ja seest mõnuselt pehmed. Praegu on võimalik neid osta kõikvõimalikes värvitoonides ja maitsetega. Kuid selleks, et makrooni looga alustada pean ma tagasi minema eelmise loo juurde - Ladurée kondiitriärisse.
On palju erinevaid versioone, kuidas makroonid Prantsusmaale jõudsid ja neist kõige ilusam räägib, et Catherine de' Medici tuli 1533 aastal Prantsusmaale, et abielluda Henry II'ga. Ta võttis kaasa oma koka, kes küpsetas makroone ning nendest said pikaks ajaks õukonna lemmikmaiustused.
Retsept levis üle Prantsusmaa ja on natukene erinev igas piirkonnas, kui makroon nagu me seda tänapäeval teame sündis kui XX sajandi alguses tuli Louis Ernest Ladurée teise sugulusastme nõbu Pierre Desfontaines'le mõte võtta kaks makrooni ja need omavahel ganache'ga kokku panna. Nii sündis Ladurée müügihitt.
Praegu müüvad makroone paljud kondiirtipoed, nimekamad ja vähem nimekamad, kuid sellest juba ühes järgmistest lugudest.
On palju erinevaid versioone, kuidas makroonid Prantsusmaale jõudsid ja neist kõige ilusam räägib, et Catherine de' Medici tuli 1533 aastal Prantsusmaale, et abielluda Henry II'ga. Ta võttis kaasa oma koka, kes küpsetas makroone ning nendest said pikaks ajaks õukonna lemmikmaiustused.
Retsept levis üle Prantsusmaa ja on natukene erinev igas piirkonnas, kui makroon nagu me seda tänapäeval teame sündis kui XX sajandi alguses tuli Louis Ernest Ladurée teise sugulusastme nõbu Pierre Desfontaines'le mõte võtta kaks makrooni ja need omavahel ganache'ga kokku panna. Nii sündis Ladurée müügihitt.
Praegu müüvad makroone paljud kondiirtipoed, nimekamad ja vähem nimekamad, kuid sellest juba ühes järgmistest lugudest.
0 comments:
Post a Comment